NO / EN

Potetuke 

Poteten har vært en viktig del av det norske kostholdet siden 1800-tallet, men kom til Norge allerede på 1700-tallet. Visste du at opprinnelsen er fra Andesfjellene i Sør-Amerika?

Uttrykket «å være en potet» er ganske beskrivende, for poteten kan brukes til alt! Alt fra potettrykk i barnehagen til brennevinsproduksjon som akevitt og vodka.

Denne uken er det matpoteten som står i fokus på Argent. Vi komponerer en 7-retters meny der alle rettene vil ha innslag av potet. Poteten er en flott råvare som er mottakelig for smaker som andre råvarer har å tilby.

Vil du være med på en spennende uke der den trofaste, elskede poteten står i fokus?

Tidsrom: 22. september - 1. oktober

Røsti av norske gårdspoteter kalixløyrom, rørosrømme og rødløk

Røsti av norske gårdspoteter
kalixløyrom, rørosrømme og rødløk

Consommé av finnskogpotet lettrøkt sild og fennikelsyltet perleløk, dillmmajones og sprøtt brød

Consommé av finnskogpotet
lettrøkt sild og fennikelsyltet perleløk, dillmmajones og sprøtt brød